zpět na novinky

Finský startup Wolt  zkouší REkrabičky

Finský startup Wolt zkouší REkrabičky

Brno, Ostrava, Olomouc a nyní i Zlín – technologický startup Wolt zahájil v rámci své expanze donáškové služby na českém trhu působení už ve čtvrtém moravském městě. Společnost tak funguje ve 13 tuzemských městech a kromě jídla rozváží i potraviny, kosmetiku, dárkové zboží či potřeby pro domácí mazlíčky.

Zákazníci mohou objednávat například vyhlášené burgery z restaurací Bůrger a Burger & Pizza u Roba, mexické speciality z Burrito Loco nebo křupavé kuřecí kousky a sendviče z KFC.

Brzy by se měli zlínští zákazníci dočkat i dalších novinek – rozvozu zboží z obchodů či možnosti využít vratné obaly od REkrabičky. „Postupně se snažíme všechny naše služby rozšiřovat do každého z měst, kde působíme. Zkušenosti z předchozích expanzí nám jasně ukazují, že poptávka po maloobchodním sortimentu i ekologických obalech je ve všech regionech,” shrnuje generální ředitel pro Českou republiku Jan Foret a dodává: „S prvními obchody již o spuštění rozvážek jednáme. A v nabídce restaurací bychom velmi brzy měli mít i další velké fastfoodové řetězce.”

Tzv. REkrabičky jsou vyrobeny v České republice ze 100 % recyklovatelného materiálu – polypropylenu. Jednou z hlavních výhod vratných krabiček, oproti jejich jednorázovým verzím, je kromě udržitelnosti i lepší těsnění, díky kterému se jídlo nevylije a zůstane déle teplé a čerstvé. REkrabičku je možné dát do ledničky i myčky. Použít ji lze až 400 x.