zpět na novinky

OBAL ROKU 2016: cenu získalo 35 exponátů

OBAL ROKU 2016: cenu získalo 35 exponátů

Soutěž OBAL ROKU je určena pro české i zahraniční firmy, které se podílejí na zajímavém obalovém řešení. Letos bylo přihlášeno 85 exponátů. Odborná porota je podrobila detailnímu posouzení a bodovým systémem určila 35 obalových řešení, kterým udělila titul OBAL ROKU 2016.

Cílem organizátora klání, Obalového institutu SYBA, je vyzdvihnout a propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na trhu objevují. Současně je dána možnost veřejně ocenit práci obalových konstruktérů a designérů při slavnostním předání ocenění na Obalovém kongresu SYBA.

Vyhlášení vítězů letos proběhlo 22. června v prostorách pražského mezinárodního centra pro současné umění MeetFactory. Například v kategorii Automotive / přepravní průmyslové obaly porotu zaujal obal od přihlašovatele ŠKODA AUTO pro čtyři karoserie a příslušné montážní díly, které putují v kontejneru z Mladé Boleslavi do výrobního závodu v Indii.

03_ŠKODA-AUTO_karoserie_00_816x459w web

Zástupcům firem oceněných exponátů budou předány trofeje a certifikáty na Obalovém kongresu Syba pořádaném společně s logistickou konferencí SpeedCHAIN 3. listopadu 2016 prostorách pražského Břevnovského kláštera.

Více o vítězných obalových řešeních v srpnovém vydání magazínu Packaging Herald.