zpět na novinky

5940 G – nová inkjet tiskárna vysokého rozlišení s Touch Dry® horkými inkousty

5940 G – nová inkjet tiskárna vysokého rozlišení s Touch Dry® horkými inkousty

Společnost Markem-Imaje, globální poskytovatel komplexních řešení dodavatelského řetězce, uvádí na trh inkoustovou tiskárnu 5940 G s vysokým rozlišením. Tiskárna využívá unikátní inkousty Touch Dry® a přináší vysoce kvalitní tisk čárových kódů v kvalitě C nebo vyšší, které odpovídají požadavkům GS1.

Tiskárna je použitelná pro potisk široké škály materiálů jako jsou:

• obaly z vlnité lepenky
• polystyrenové tácky pro čerstvé potraviny, maso, nápoje, cukroviny…
• polystyrenové obaly mražených potravin nebo smrštitelné fólie pro paletové zásilky
• porézní povrchy včetně tkanin a netkaných textilií pro lékařské ochranné pomůcky (PPE), respirátory, pláště a plenky.

   

Patentované inkousty Touch Dry® při kontaktu okamžitě zasychají, nerozpíjí se podél lepenkových vláken jako tekuté inkousty a vytištěné symboly tak neztrácejí rozlišení. Inkousty jsou bez zápachu a těkavých organických sloučenin (VOC), čímž jsou bezpečné a přispívají k lepšímu životnímu prostředí.

Trysky tiskové hlavy jsou udržovány čisté díky patentované technologii Intelli’FlowTM, která zabraňuje usazování inkoustu a prachu prostřednictvím inteligentního designu proudění vzduchu. Technologie zajišťuje trvalou kvalitu značení, méně údržby a prostojů.

Mimo jiné tiskárna 5940 G využívá software Markem-Imaje Packaging Intelligence, CoLOS, který výrobcům pomáhá centrálně spravovat celou databázi tiskových úloh, zjednodušuje správu tisku a zvyšuje produktivitu. Tiskárna 5940 G navíc spolupracuje s řešením Systech Packaging Intelligence Suite™, které nabízí řešení pro správu tiskových zpráv, verifikaci, řízení linky a poskytuje užitečné přehledy OEE.

5940 G v kostce:

Rychlejší náběh pro prodloužení doby výroby – až o 6,9 %. Zkrácená doba spuštění tiskárny až o 67 % díky patentovanému ohřevu zásobníku a funkci automatického spuštění před směnou.

O 43 % méně zásahů operátora pro zvýšení produktivity. Díky o 75 % většímu zásobníku inkoustu než u většiny konkurentů, potřebuje 5940 G o 43 % méně zásahů operátora. Není potřeba zastavovat linku kvůli doplnění spotřebního materiálu – doplňování probíhá za chodu!

Krytím IP54 zlepšuje odolnost proti prachu a funkčnost v náročných výrobních prostředích (0-40 °C)
Bez potřeby stlačeného vzduchu
10” barevné dotykové uživatelské rozhraní

Více informací o tiskárně 5940 G ZDE.